فصلنامه تخصصی قرآن پژوهی
نشریه «قرآن پژوهی» وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و در راستای مأموریتهای آن تدبیر شده است. مهمترین مسئولیت پژوهشگاه تولید علوم اسلامی انسانی در راستای اهداف انقلاب اسلامی میباشد. رمز پایداری و استمرار انقلاب اسلامی تحقق دین در همه عرصه های زندگی و نفوذ و حضور آموزه های دینی در سازکارهای حکومت اسلامی و حکمرانی اسلامی است. ذخیره بی پایان منابع اسلامی و از جمله قرآن فرصت بزرگ جمهوری اسلامی در تمام مراحل شکل گیری و تداوم آن است. قرآن بسان دریایی که عمقش دست نایافتنی است، پاسخگوی تمام پرسشهای بشر در مسیر حیات طیبه و جامعه استوار و پایدار در دنیا و تأمین سعادت اخروی است. کلید پاسخگویی قرآن در حکیمانگی سؤال از این مائده آسمانی است. تجربه های زیستی بشر در عرصه های گوناگون و تدوین دانشهایی که بشر را به زندگی با کیفیت تری راهنمایی میکنند، موجب میشوند ذهن بشر در عرضه سؤالات خود به قرآن مهارت بیشتری پیدا کند. شناخت متغیرهای مسائل پیش روی بشر در نظام پردازیها و حکمرانی اسلامی، موجب میگردد فهم راه حل مسائل از قرآن سادهتر شده، حل معضلات اجتماعی با قدرت بیشتری صورت پذیرد. توجه به قرآن در حل مسائل و معضلات مختلف زندگی، سبب تولید علوم انسانی جدید و نوسازی راه حلهای گذشته و گسترش دهنده این علوم است؛ همچنانکه انتظار میرود تماس متفکران عرصه قرآن با مسائل جدید و متغیرهای هر یک از مسائل، آنان را به بازشناسی مباحث علوم قرآن، استخراج معارف نوین قرآن و حتی تولید دستگاههای روشگانی جدید قرآنی هدایت کند. نشریه قرآن پژوهی فرصتی برای اصحاب اندیشه در میدانهای فوق است.
تنوع و تکثر فعالیتهای قرآنی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قالب گروه قرآن پژوهی، دانشنامه قرآن، گروه مطالعات علوم انسانی و قرآن ایجاب میکرد مجلهای به منظور انعکاس دستاورد مطالعات تخصصی قرآنی این مجموعه و تعامل با دستگاهها و پژوهشگران عرصه های تخصصی تفسیر در سراسر کشور و بین الملل ایجاد شود. نشریه قرآن پژوهی به این منظور راه اندازی شد. امیدواریم میزبان خوبی برای دانشوران و اصحاب اندیشه و رابط مناسبی برای انتقال دستاوردهای پژوهشگران به مخاطبان باشیم.
این مجله دست تمام دانشورانی را که در حوزه مباحث فلسفه تفسیر قرآن، پدیده شناسی قرآن، روشهای برداشت از قرآن، حل مسائل نوپدید انسانی و اجتماعی در پرتو قرآن، پاسخهای قرآن به مسائل و معضلات اجتماعی نوپدید، ارزیابی موضوعات مختلف علوم انسانی در دو حوزه توصیف و توصیه پژوهشهایی داشته باشند، به گرمی خواهد فشرد.
صاحب امتیاز: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
مدیر مسئول: آیت الله علی اکبر رشاد
سردبیر: حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم بهجت پور
اعضای هیات تحریریه: حجج اسلام و آقایان
علی نصیری
محمد علی اسدی نسب
محمد عابدی
سعید داودی
قاسم ترخان
حسین بستان
سید رضا حسینی
عبدالهادی مسعودی
محمد کاویانی آرانی